NOS komt met NOS update

19 januari 2017 14:47 | informatief | Door Televizier

© NOS

De NOS gaat mee met de tijd en start binnenkort NOS update. Daarmee word je zelfs via een zogeheten chatbot op Facebook Messenger op de hoogte gehouden van het laatste nieuws.

Gebruikers krijgen elke werkdag een overzicht van het laatste nieuws. Ook kan je zelf vragen om nieuws over een bepaald onderwerp. De chatbot is een experiment van het NOS lab. 

Nieuw publiek

Hoofd Digitale Media, Lara Ankersmit wil met het experiment jongeren bereiken. “Door juist op deze bestaande platforms een chatbot aan te bieden kunnen we een nieuw publiek bereiken dat wel gebruik maakt van Facebook Messenger, maar niet zo snel een nieuwsapp gebruikt of een nieuws-site bezoekt.” 

Botboys

NOS update is geboren uit de start-up Botboys. Tijdens het tech-event Campus Party, vorig jaar zomer, kregen studenten en start-ups een opdracht van de NOS voorgelegd. Acht uur hadden zij de tijd om te onderzoeken hoe chatbots op een interactieve manier verspreid kunnen worden.

NOS lab

NOS lab probeert jongeren bij het nieuws te betrekken door te onderzoeken waar zij actief zijn: social media. Naar aanleiding van de presidentsverkiezingen in Amerika richtte het Lab videokanaal The series op. Andere projecten zijn Uit zicht en het YouTube-kanaal Mashup.

Hoe de chatbot op Facebook Messenger werkt, zie je in het filmpje

Meer over