NOS maakt special op ‘day after’ Tweede Kamerverkiezingen

13 maart 2017 15:50 | informatief | Door Televizier

© Stefan Heijendael/NOS

Voor het eerst gaat de NOS een speciale uitzending maken op de dag na de Tweede Kamerverkiezingen.  Dan wordt duidelijk welke keuzes de kiezers hebben gemaakt. In Het Vervolg onderzoekt de NOS wat de verkiezingsuitslag voor Nederland betekent.

In de special laat de omroep zien welke keuzes de kiezers hebben gemaakt en maakt de NOS tegelijk de verbinding met de landelijke politiek. Op verschillende locaties praten verslaggevers met kiezers. Wat betekent de verkiezingsuitslag nou eigenlijk? En welke beloftes willen de kiezers terugzien? Natuurlijk zijn de reporters ook in Den Haag, waar de partijen bij elkaar zijn.

Annechien Steenhuizen

Het is voor het eerst dat de NOS zo’n day after-programma uitzendt. Annechien Steenhuizen presenteert de uitzending, waarin thema’s als zorg, veiligheid, integratie, normen en waarden, economie en onderwijs aan bod komen.

Politieke uitleg

Dit doet Annechien niet alleen. In de studio zit politiek verslaggever Xander van der Wulp voor de politieke uitleg. Presentator Mark Visser presenteert de cijfers en Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, is studiogast.

NOS Nederland Kiest: Het Vervolg is donderdag 16 maart om 12.00 uur te zien op NPO 1. 

Lees ook: Humbero Tan en Merel Westrik presenteren een dag eerder De Uitslagenavond

Meer over