NPO Best eert Sandra Reemer

8 Juni 2017 15:34 | informatief | Door Televizier

Aanstaande zaterdag brengt NPO Best een eerbetoon aan Sandra Reemer. De zangeres overleed dinsdag op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. 

De bijzondere tv-avond begint met In memoriam Sandra Reemer, een niet eerder uitgezonden special over haar muzikale carrière. Vervolgens is een herhaling te zien van NPO Best: Showmasters. Hierin blikken Sandra,  zangeres Lills Macintosch en pianist Jan Rietman terug op de tv-hit Showmasters, waarin gezocht werd naar een nieuw presentatietalent. Sandra presenteerde het programma van 1988 tot 1990.  

Bijzondere reis

NPO Best sluit het rijtje af met een samenvatting van Gouden jaren. Voor het MAX-programma reisde de zangeres samen met andere BN’ers naar Indonesië, haar geboorteland. Een paar maanden geleden vertelde Sandra dat ze tijdens de ‘waanzinnige’ reis een beter beeld van haar afkomst had gekregen.

Lees ook: Sandra Reemer (66) overleden aan borstkanker.

Kroepoekje

Sandra deed in de jaren zeventig maar liefst drie keer mee aan het Eurovisie Songfestival. Hierna presenteerde ze programma’s als De show van de maand, Sterrenslag en natuurlijk Showmasters. In Wedden, dat…?  vormde ze samen met Jos Brink een presentatieduo. De presentator noemde haar liefkozend ‘kroepoekje’.

De speciale tv-avond is zaterdag 10 juni vanaf 20.00 uur te zien op NPO Best. De zender zit in het basispakket van KPN (kanaal 58) en Ziggo (kanaal 311). 

Meer over