Paul Römer pleit voor opheffen afzonderlijke omroepen

NTR-baas: Publieke Omroep moet op de schop

1 Juli 2018 09:36 | informatief | Door Wietse Zuidberg

© NPO
Paul Römer, directeur van de NTR, wil de publieke omroep volledig omgooien. In het AD pleit hij ervoor om de afzonderlijke omroepen op te heffen, om zodoende te kunnen overleven en het mogelijk te houden om voldoende programma's te maken

Volgens Römer moeten de omroepen verder als productiehuizen, waarbij ze geen garantie hebben op zendtijd. Ze krijgen dan alleen programma's op televisie als de NPO er één inkoopt. "Ik heb besloten niet langer aan de zijkant te blijven staan, want er moet écht wat gebeuren", zo motiveert hij.

Bezuinigingen

Na een bezuiniging van 250 miljoen euro, moet de NPO volgend jaar van minister Arie Slob nog eens 62 miljoen gaan bezuinigen. Bij de NPO vreest men dat veel programma's gaan verdwijnen, maar volgens Römer is er met een gedegen plan een kans om dat te voorkomen.

Omroeplogo's

Met het plan van Römer verandert er voor de kijker weinig, zo zegt hij. "De kijker gaat juist iets merken als we niet ingrijpen, omdat in de huidige vorm programma’s zullen verdwijnen en er meer herhalingen komen", aldus de directeur. Alleen de logo's van de omroepen zullen dan van het scherm verdwijnen.

In het plan van de omroepbaas gaan de NOS en NTR samen verder binnen de NPO. De rest van de omroepen verdwijnt. Eerder werd al bekend dat het programma Andere tijden (NTR) slachtoffer gaat worden van de bezuinigingen.

Meer over