Toedeledokie

NTR verwijdert aflevering van Kamp Koekieloekie met Thijs Römer na ophef

14 augustus 2023 11:22 | informatief | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
NTR is de eerste omroep die werk van de veroordeelde Thijs Römer offline heeft gehaald. In Kamp Koekieloekie speelde de 45-jarige acteur een bijrol en de desbetreffende aflevering is door NTR verwijderd.

"Wegens de recente veroordeling van Thijs Römer hebben we in overleg met de NPO besloten om de aflevering van de jeugdserie Kamp Koekieloekie waarin Römer een bijrol heeft, niet meer te herhalen. Ook zal de aflevering niet meer zichtbaar zijn op NPO Start", aldus de NTR in een korte verklaring. Eerder was door NPO Start en Videoland nog gecommuniceerd dat de veroordeling van Römer geen gevolgen zou hebben voor hun aanbod.

Ophef

Er ontstond ophef over de desbetreffende aflevering met een bijrol voor Römer, omdat deze afgelopen zondag op televisie werd herhaald. Op sociale media reageerden veel kijkers verontwaardigd na het zien van de veroordeelde acteur op hun televisiescherm.

Veroordeling

Römer werd vorige week dinsdag door de rechtbank in Assen veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur. De rechtbank achtte bewezen dat de acteur meisjes online verleidde tot het plegen van ontuchtige handelingen bij zichzelf en het sturen van naaktfoto’s.

Meer over