Olcay & Huiselijk Geweld

Olcay Gulsen maakt programma over huiselijk geweld

17 februari 2020 14:50 | informatief | Door Irma Tomas

Olcay Gulsen gaat op de serieuze toer. Voor het Net5 van Linda de Mol maakt ze de zesdelige serie Olcay & huiselijk geweld.

Olcay Gulsen heeft niet de meest fijne jeugd achter de rug met een schizofrene vader die zijn handjes niet kon thuis houden. Dat verleden inspireert haar nu Olcay & huiselijk geweld te maken. Daarin spreekt ze vrouwen die vanwege huiselijk geweld in opvanglocaties zitten. 

Persoonlijk

Olcay’s persoonlijke verhaal loopt als een rode draad door de serie. Zo bezoekt ze de opvang waar ze als kind met haar moeder en zussen verbleef. Ze gaat ook voor het eerst in gesprek met haar moeder over het geweld dat ze thuis meemaakte. En ze heeft met haar vier zussen een emotioneel gesprek over de impact van deze periode op hun leven. 

Wat kunnen we doen?

De vragen die Olcay met deze serie wil beantwoorden zijn: waarom gaan veel slachtoffers niet weg? Waarom pleegt iemand huiselijk geweld? En wat is er voor nodig om het geweld te doorbreken?  Wat is het effect op kinderen? Wat kan de omgeving doen? En heeft de politiek genoeg aandacht voor huiselijk geweld?

De serie is vanaf woensdag 4 maart wekelijk om 21.30 uur te zien bij Net5

Meer over