Eurovisie Songfestival

Op1 en De Vooravond tijdens songfestival live vanuit Ahoy

23 april 2021 10:37 | informatief | Door Demi Schoenmakers

© Natalia van der Zalm
Op1 en De vooravond zenden halverwege mei hun talkshow rond het songfestival uit vanuit Ahoy in Rotterdam.

In tal van programma's telt de Nederlandse Publieke Omroep de komende weken af naar de halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit grote muziekspektakel wordt dit jaar in Nederland georganiseerd en zal naar schatting door zo'n 180 miljoen kijkers worden gevolgd in tientallen landen. 

“Het Eurovisie Songfestival is een groots, verbindend muziekspektakel waar vele Nederlanders enorm naar uitkijken, samen met talloze andere liefhebbers van over de hele wereld", zegt Shula Rijxman, voorzitter van de raad van bestuur van NPO. "Een festijn dat meer is dan een eenmalig tv-programma of een concert. Een tombola van muziekstromingen en vele culturele uitingen: dans, theater, muziek, maar ook innovatie en technologie op gebied van tv-productie."

Rotterdam

Daarom staan in de week van 17 tot en met 22 mei de talkshows Op1 en De vooravond met Fidan Ekiz en Renze Klamer helemaal in het teken van het songfestival. Verder komt ook Goedemorgen Nederland die week vanuit Ahoy en Tijd voor MAX kan ook niet uitblijven. Dit programma strijkt in mei neer naast het SS in Rotterdam. 

Radio

NPO Radio 2 komt vanuit Rotterdam met backstagereportages, liveoptredens en interviews met deelnemers. Verder zendt Daniel Dekker met Lunch Lekker op NPO Radio 5 ook uit vanuit de havenstad. 

Meer over