Opsporing Verzocht bestaat 35 jaar

7 november 2017 11:42 | informatief | Door Televizier

© Michel Schnater

Op 14 november staat Anniko van Santen in Opsporing verzocht stil bij het 35-jarige bestaan van het programma. In de uitzending wordt teruggekeken op spraakmakende zaken.

Toen Will Simon op 15 november 1982 de eerste uitzending van Opsporing Verzocht presenteerde, zorgde dat voor veel oproer in Nederland. Volgens velen was het opsporen van gespuis een taak van de politie, niet van televisiemakers. Maar het kan verkeren en inmiddels zijn we 1222 uitzendingen en ruim 6500 zaken verder.

Bekende misdrijven

In al die jaren passeerden o.a. de volgende bekende zaken de revue: De zoektocht naar de identiteit het Meisje van Nulde, de zedenzaak van Robert M., de vermissing en dood van Farida Zargar, de Posbankmoord, de moord op Els Borst en de afpersing van de familie De Mol.

Anniko van Santen

Presentator Anniko van Santen: "Het blijft bijzonder om te merken hoe sterk Opsporing verzocht verankerd is in de Nederlandse samenleving. Ondanks de enorme toename aan zenders en mediakanalen wordt er niet alleen elke dinsdag massaal gekeken, maar horen we van onderzoeksteams ook geregeld dat de uitzending echt het verschil maakte bij het oplossen van hun zaak. We zijn ontzettend trots dat we als Avrotros samen met het Openbaar Ministerie en de politie en vooral de kijkers al zo lang meehelpen bij het veiliger maken van Nederland".

Meer over