Peter R. de Vries terug bij SBS6 met live talkshow

19 februari 2018 15:22 | informatief | Door Televizier

© William Rutten

Peter R. de Vries is vanaf 1 maart weer te zien als misdaadverslaggever op SBS6. Hij krijgt zijn eigen live talkshow, waarin hij discussieert met verschillende experts over de actuele toestand in de onderwereld.

In De Raadkamer gaat Peter R. de Vries in gesprek met officieren van justitie, advocaten, rechters, politiemensen, slachtoffers en crimereporters. Elke week ontvangt hij drie experts uit de strafrecht- en mediapraktijk om een discussiepanel te vormen. Het nieuws van de dag bepaalt welk onderwerp ‘s avonds in de uitzending besproken wordt.

Achter gesloten deuren

Hoewel in Nederland de rechtspraak openbaar is, blijft wat in de raadkamer besproken wordt altijd achter gesloten deuren. In zijn programma wil De Vries juist alle nieuwswaardige ontwikkelingen in de opsporing, rechtspraak, advocatuur, misdaadjournalistiek en het gevangeniswezen openbaar maken voor de Nederlandse kijker.

De Raadkamer

“Ik debatteer elke week met de ‘zware jongens’ uit het misdaadnieuws,” zegt de misdaadverslaggever in een promotiefilmpje voor De Raadkamer. Hij noemt de kijker van het programma daarbij de ooggetuige.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever

De Vries is bekend misdaadverslaggever en schuift regelmatig aan bij RTL Boulevard om de laatste updates van actuele zaken te bespreken. 17 jaar lang presenteerde hij het programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever bij SBS6. Hij stopte hier in 2012 mee om zich te concentreren op zijn nieuwe carrière als voetbalmakelaar. Later richtte hij in 2017 als mede-initiatiefnemer advocatenkantoor De Vries & Kasem op. De Raadkamer herenigt hem nu opnieuw met SBS6, al zal hij ook bij RTL 4 aan de desk van RTL Boulevard blijven verschijnen.

De Raadkamer is vanaf donderdag 1 maart wekelijks om 21.30 te zien bij SBS6.

Lees ook: Peter R. de Vries wil niet geroast worden.

Meer over