Wat er ook gebeurt

Piet Paulusma: 'Piets Weerbericht gaat door'

29 september 2019 10:41 | informatief | Door Wietse Zuidberg

© ANP
Het was even schrikken voor Piet Paulusma toen hij begin dit jaar hoorde dat zijn werkgever SBS 6 niet meer met hem verder wilde. Na 23 jaar trouwe dienst neemt hij na dit jaar afscheid. Maar echt stoppen doet hij zeker niet.

"Piets Weerbericht gaat door, hoe dan ook. We zijn nog bezig met de manier waarop en waar ik mijn weerbericht ga laten zien, maar van stoppen is geen sprake", zo zegt de 62-jarige weerman in een interview met De Telegraaf.

Omroep MAX

Toen bekend werd dat Piet niet meer nodig was bij SBS 6, kwam al snel Omroep MAX om de hoek kijken om te kijken of het de weerman kon inlijven. Ondertussen wordt er nog steeds gesproken met die publieke omroep, maar een deal is er nog altijd niet. "In elk geval gaan we online door. Ik blijf de dagelijkse video’s maken voor onze eigen site. En daarnaast ben ik nog in gesprek met Omroep MAX om daar iets te gaan doen", zo zegt hij nu. "In elk geval is er nu één-op-één-contact met Jan Slagter. Met hem heb ik wel een goeie klik, maar het is te vroeg om te zeggen of daar iets uit voort gaat komen."

Niet boos

Piet zegt verder dat hij niet boos was op zijn werkgever SBS toen hij hoorde dat hij daar moest stoppen. "Ik ben toch blij met de kansen die ik destijds gekregen heb om van mijn hobby mijn beroep te maken, en dat dat zo succesvol geworden is. Maar graag – en daar heb ik ook nooit een geheim van gemaakt – had ik op 1 september 2022 de 25 jaar vol gemaakt."

Meer over