In de beste families

Presentatie Zomergasten geen ambitie voor Coen Verbraak

24 juli 2019 10:38 | informatief | Door Jacob-Jan van de Groep

© NTR/Lilian van Rooij
Er staat een nieuwe reeks Zomergasten op de rol met Janine Abbring als presentator. Coen Verbraak werd in het verleden al vaak genoemd om het programma te leiden, maar de journalist heeft zelf nooit die ambitie gehad.

"Mijn series lopen parallel met Zomergasten", zegt Verbraak in gesprek met De Telegraaf. "Het is ook nooit mijn ambitie geweest." Verbraak had wel nog een punt van kritiek aan het adres van Abbring, die hij overigens ook complimenteerde. "Ze is misschien niet de scherpste interviewer die je zou kunnen bedenken, maar wel de beste gastvrouw."

In de beste families

Het derde seizoen van Zomergasten start aanstaande zondag met John van den Heuvel. Vanaf woensdag start Verbraaks zesdelige reeks In de beste families. Opnieuw een overlap dus. In het interviewprogramma van Verbraak spreekt hij onder anderen met acteur Porgy Franssen en Barry Atsma. Laatstgenoemde groeide op met een oudere broer met het syndroom van Down.

Onsympathiek

In een fragment werd het gesprek tussen Coen Verbraak en Barry Atsma nogal ongemakkelijk. "Ik stelde in zijn ogen een stomme vraag. Of hij zich weleens afvroeg hoe iemand als hij zo'n broer kan hebben. Daar reageerde hij best geprikkeld op. Dat vind ik wel mooi, dat je als kijker een soort ongemakkelijkheid ziet. Ik had het eruit kunnen halen als ik mezelf had willen beschermen. Misschien zeggen mensen wel: wat onsympathiek van die interviewer, dat ie dat vraagt! Nou ja, ik doe dat niet om iemand te kwetsen of in een hoek te drijven. Ik vraag me dat oprecht af."

Meer over