73 jaar

Presentator en commentator Frank Kramer overleden

2 december 2020 11:47 | informatief | Door Jacob-Jan van de Groep

© Veronica Inside
Oud-voetballer en televisiecommentator Frank Kramer is op 73-jarige leeftijd overleden. Kramer lag sinds vrijdag in coma, nadat hij onwel werd op zijn verjaardag.

Kramer was in zijn televisiecarrière onder meer presentator van AVRO's Sportpanorama, de Frank Kramer Show, Hints en Boggle. Hij deed in 1984 verslag van de Olympische Spelen. Daarnaast ging hij in 1994 aan de slag als tennis- en voetbalcommentator bij Eurosport.

Buiten beschouwing

Zijn afscheid in 2018 ging niet onopgemerkt voorbij. Kramer deed tijdens zijn laatste klus als voetbalcommentator verslag van de finale van de Amerikaanse competitie. In zijn nachtelijke verslag weidde Kramer over van alles en nog wat uit, maar de wedstrijd liet hij volledig buiten beschouwing. De zenderbazen waren er op zijn zachtst gezegd niet gelukkig mee, maar Kramer kon op veel bijval van de kijkers rekenen. De commentator werd namelijk gedwongen te vertrekken.

Bedankt

Op Twitter deelt collega Philip Kooke het overlijden van Kramer mede. Zoals Kramer zijn afscheid regisseerde bij Eurosport, deed hij dat ook bij dit afscheid. Aan een ieder geeft hij daarom de tekst "Mensen, het was mooi. U wordt allemaal hartelijk bedankt” mee. Frank Kramer werd 73 jaar.

Meer over