Ria Bremer na 35 jaar terug met zwangerschapsonderzoek op tv

12 maart 2018 13:30 | informatief | Door Televizier

© Michel Schnater/AVROTROS

Journaliste Ria Bremer, die van 1980 tot 2000 presentatrice was van het medische programma Vinger aan de pols, keert na 35 jaar terug met een grootschalig zwangerschapsonderzoek op tv.

In 1983 onderzocht Ria Bremer in een speciale uitzending hoe vrouwen hun zwangerschap en bevalling ervaren, nu maakt ze de balans op met een nieuw programma. De presentatrice onderzoekt in Hoe bevalt Nederland de nieuwste technieken. “Er is in 35 jaar zo ontzettend veel veranderd. En het gaat maar door,” zegt Ria. “Soms heb ik het gevoel dat onvruchtbaarheid straks niet meer bestaat en dat kinderen in plaats van in de slaapkamer in het laboratorium worden gemaakt.”

Opiniepanel

In de uitzending van 1983 deelden duizenden vrouwen hun ervaringen met hun zwangerschap en bevalling. In deze nieuwe editie ontdekt Ria ook de verhalen van vrouwen die juist proberen om zwanger te worden. De afgelopen jaren is er een hoop gedigitaliseerd; in tegenstelling tot het eerste onderzoek via papieren enquêtes, is het dit keer uitgevoerd via het EenVandaag Opiniepanel.

Deelnemen

Gijs Rademaker presenteert de resultaten van dit opiniepanel. “Er is veel in het nieuws over zwangerschap in Nederland, dit onderzoek biedt een unieke kans om te horen wat vrouwen zélf te vertellen hebben,” vindt Gijs. Vrouwen kunnen vanaf vandaag deelnemen aan het onderzoek via zorg.nu/hoebevaltnederland.

Vanaf 5 september presenteert Ria Bremer de uitkomsten van het onderzoek in Hoe bevalt Nederland op NPO 1.

Lees ook: Ria Bremer verbaast en verwondert zich over de medische wetenschap.

Meer over