In RTL Boulevard

Rob Goossens noemt Theo Maassen op televisie 'heel raar'

24 maart 2024 11:41 | informatief | Door Wietse Zuidberg

© ANP / Fotograaf Phil Nijhuis
Theo Maassen stopte als presentator van Zomergasten omdat er in Privé een artikel verscheen over vermeend huiselijk geweld. Toch blijft Maassen wel gewoon op televisie, hetgeen RTL Boulevard-duider Rob Goossens 'heel raar' noemt.

Maassen is vanaf mei bij BNNVARA te zien in het programma Der Theo, waarin hij op zoek gaat naar verschillen tussen de Nederlandse en Duitse cultuur. Volgens Goossens is dat geen verstandig idee, omdat de cabaretier wordt beschuldigd van allerlei zaken.

Geen verklaring van Theo

De andere lieden in de RTL-studio geven aan dat Maassen nog niet schuldig is bevonden, maar dat is volgens Goossens niet genoeg. Het feit dat hij niet naar buiten treedt met een verhaal, steekt de duider. Maassen zou een gesprek hebben gehad met de VPRO, dat verantwoordelijk is voor Zomergasten, maar de presentator zou vervolgens hebben geweigerd om ook naar buiten te treden met zijn kant van het verhaal.

Publiek figuur

"Als publiek figuur liggen de standaarden nou eenmaal wat anders", vindt Goossens, die ook niet verwacht dat er nog veel programma's zullen volgen met Maassen als hoofdfiguur. "Welke omroep gaat dat in vredesnaam doen? Wetende dat ze er allerlei negatieve publiciteit bij krijgen."

Meer over