Rob Verlinden kampt met spierstoornis

26 november 2016 18:12 | informatief | Door Jef Willemsen

© SBS

Trouwe kijkers van Robs grote tuinverbouwing valt al enige tijd op dat de sympathieke tuinman geregeld trillend in beeld verschijnt. Rob speelt open kaart over zijn gezondheid.

De 66-jarige tv-tuinman maakt nog altijd lange dagen. Hij is voor dag en dauw in touw voor de opnames van zijn Robs grote tuinverbouwing waar hij bekend staat als de pitbull: zodra Rob zich ergens in vastbijt, laat hij nooit meer los tot de klus geklaard is.

Parkinson

Maar kijkers van het goed scorende tuinprogramma viel wel op dat Rob de afgelopen periode zichtbaar ouder en vermagerd oogde. Ook zijn bij vlagen trillende linkerhand baarde mensen zorgen. Op social media werd al eens de diagnose Parkinson gesteld.

Longproblemen

In een interview met Privé rekent Rob persoonlijk af met de geruchten dat hij aan de chronische spieraandoening zou leiden: "Twee jaar geleden ben ik blijven doorlopen met een vochtbel in mijn longen. Ik dacht dat het een gewone griep was die wel weer over zou gaan. Dat was dus niet zo en daardoor is er een spier in mijn arm aangetast waardoor ik tril. Ik heb er nog altijd fysiotherapie voor en hoop dat het ooit weg zal gaan."

Levensbedreigend

Ondanks het ongemak prijst de SBS-tuinman zich gelukkig dat de situatie niet levensbedreigend werd: "Achteraf gezien heb ik veel geluk gehad. Doorlopen met die longproblemen had er voor kunnen zorgen dat het anders met me was afgelopen. Veel mensen overlijden eraan."

Lees ook: Rob Verlinden houdt het niet droog

Meer over