Roger Moore (89) overleden

23 Mei 2017 15:24 | informatief | Door Televizier

© RTL - Television

De meest lichtvoetige aller James Bonds is niet meer. Roger Moore is op 89-jarige leeftijd in Zwiterserland overleden na een kort ziekbed. Moore had kanker.

De drie kinderen van Roger Moore maakten het droevige nieuws bekent via een brief op Twitter.

Roger Moore speelde de beroemdste actieheld ter wereld, James Bond, 7 maal. De eerste keer was in Live and let die uit 1973, de laatste A view to a kill in 1985, toen hij 58 was. Volgens Moore zelf was zijn voorganger, Sean Connery de beste 007 ooit, maar velen vonden dat die eer net zo goed naar de gedistigneerde Brit kon gaan.

Droge Britse humor

Roger Moore (op de foto in The man with the golden gun) onderscheidde zich van de stoere Connery door juist een lichtvoetige, ongrijpbare James Bond te spelen overlopend van droge Britse humor. Roger Moore versloeg als Bond binnen de tijdsduur van 1 film een leger met nazi-aanhangers, redde de wereld van de ondergang en sliep met de mooiste vrouwen. Dat alles met een glimlach en zonder ook maar een zweetdruppel te verspillen.

The Saint

Nog voor hij 007 werd, had Roger Moore al twee legendarische personages op zijn naam staan. Hij speelde ridder Ivanhoe in de gelijknamige televisieserie en de charmante actieheld Simon Templar in The Saint, een rol die veel weg had van zijn latere creatie als James Bond.

Goede werken

In zijn latere jaren besteedde Roger Moore veel tijd en aandacht aan goede doelen. Hij werd ambassadeur voor Unicef en ijverde voor PETA (tegen ganzenlever) en de Prince's Trust.

Sir Roger Moore wordt volgens zijn eigen wens in besloten kring in Monaco begraven.

Meer over