Toekomst van wonen centraal

Roos Moggré, Soy Kroon en Hila Noorzai slaan handen ineen voor AVROTROS-programma De wereld van morgen

16 oktober 2023 12:45 | informatief | Door Tessa Kok

© Ruud Baan / AVROTROS

Net als vorige jaren besteedt AVROTROS ook dit jaar aandacht aan onze toekomst in het programma De wereld van morgen. Dit keer staat de toekomst van wonen centraal, waarin Roos Moggré en Soy Kroon de huizenwereld verkennen en de winnaar van de Nederlandse innovatieprijs 2023 wordt bekendgemaakt.

Toekomst van wonen

Voor het programma De wereld van morgen gaan Roos Moggré en Soy Kroon op onderzoek uit. Ze hopen antwoord te krijgen op de vraag hoe onze woningen en leefomgeving er over 20 jaar uit moeten zien om comfortabel te blijven wonen. Er wordt verwacht dat in 2050 bijna tweederde van de bevolking in de stad woont. Met onder andere de toenemende hitteproblemen, zijn steden genoodzaakt om veranderingen door te voeren. Roos en Soy zoeken in Amsterdam en Barcelona naar oplossingen om opwarmende steden leefbaar te houden.

Kijkers kunnen ook zien hoe het duo meer te weten komt over een specifieke wijk in Zwolle, waar het gemiddeld 8 graden warmer is dan in de rest van de stad. Roos bezoekt ook The Green Village in Delft, een plek waar ze al lange tijd weten hoe je een huis koel houdt. Ondertussen reist Soy naar Eindhoven om meer te leren over duurzame woningen. Het tweetal werpt eveneens een blik op de al toekomstbestendige woningen in Almere. 

Nederlandse Innovatieprijs 2023

Tijdens De wereld van morgen wordt ook de winnaar van die Nederlandse Innovatieprijs 2023 bekendgemaakt. De winnaar zal worden uitgeroepen door presentatrice Hila Noorzai. De prijs wordt uigereikt aan een organisatie die belangrijke stappen zet op het gebied van duurzaam innoveren. Bedrijven die kansmaken op deze prijs zijn Agri Poppe, Evalan, Mienis Waterzuivering, Momo Medical en The Protein Brewery.

De wereld van morgen is op dinsdag 24 oktober om 20.35 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Meer over