RTL Live ziet er heel anders uit

23 mei 2017 14:44 | informatief | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Het vijf-uurprogramma RTL Live heeft sinds maandag een talkshowopstelling. Gasten zitten aan beide zijdes van de tafel, de presentator aan kop. 

De show heeft meerdere keren geëxperimenteerd met verschillende opstellingen. Presentatoren Albert Verlinde en toen nog Angela Groothuizen begonnen achter een presentatiedesk. De gasten zaten rechts van de presentator en gingen na het interview weer weg. Schijnbaar was de desk niet gezellig genoeg, want deze werd na een tijdje vervangen door een tafel. Maar nog steeds bleven de gasten aan één zijde zitten, zoals bij Koffietijd.  

Concurrentie

RTL heeft al maanden de ambitie om grote concurrent Tijd voor MAX in te halen, maar dat wil nog niet lukken. Momenteel trekt Tijd voor MAX  rond de 400.000 kijkers, RTL Live schommelt rond de 200.000 . Nu RTL Live meer op een talkshow lijkt, wordt de concurrentie tussen het programma en Tijd voor MAX waarschijnlijk nog groter. In het MAX-programma met Sybrand Niessen en Martine van Os zitten de gasten al vanaf aflevering één met z’n allen aan een tafel.

Quinty Trustfull

Op dit moment presenteren Albert Verlinde en Quinty Trustfull RTL Live. Angela Groothuizen verliet het programma in februari. Ze zei te druk te zijn met andere programma’s. Bovendien lag RTL Live haar niet. 

RTL Live is elke werkdag om 17.00 uur te zien op RTL 4. 

Meer over