Sacha de Boer kritisch op Achtuurjournaal

5 januari 2018 13:28 | informatief | Door Televizier

© Stijn Ghijsen/KRO-NCRV

Sacha de Boer was jarenlang te zien als anchor van het Achtuurjournaal, maar sinds ze achter haar vertrouwde desk is verdwenen is er veel veranderd bij het nieuwsprogramma. In de ogen van De Boer iets te veel. 

De Boer hekelt de kleine wandelingen die anchors tegenwoordig moeten maken tussen de onderwerpen door. “Als het gaat om informatie-overdracht vraag ik me soms wel eens af of het effectief is en of het nuttig is. Soms is een loopje nuttig, maar soms denk ik ook wel eens: je kan ook de camera laten bewegen in plaats van de presentator”, vertelt de Brandpunt-presentatrice in het RTL 4-programma 5 jaar later.

Achtuurjournaal

Vooral bij het Achtuurjournaal vindt ze de loopjes niet nodig. “Als je afgeleid wordt door wat er gebeurt in de studio en dat het niet iets toevoegt aan de informatie, dan is het eigenlijk niet goed.”

Pientere dame

Maar waar is haar mening op gebaseerd? Er zijn immers genoeg mensen die de wandelingetjes wel hip vinden. “Dat is mijn achtergrond als communicatiewetenschapper”, zegt de pientere dame. “Het moet niet afleiden, er moet geen ruis op de lijn zijn. Of ik vind dat het afleid? Soms wel. Soms leidt het gewoon af en dan is het niet functioneel.”

Meer over