Niet iedereen spreekt

Slachtoffers The Voice: 'Er zijn er nog meer'

12 maart 2022 12:13 | informatief | Door Wietse Zuidberg

© ANP
Volgens een drietal slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland zijn er nog veel meer slachtoffers. Ze hebben dit uit eerste hand vernomen, zeggen ze in een interview.

Sébas Diekstra - de advocaat die meerdere slachtoffers bijstaat - bevestigt tegenover het nieuwsmedium dat er nog meer gesprekken hebben plaatsgevonden met slachtoffers die uiteindelijk niet de stap naar de politie hebben gezet. 

Mogelijk nog meer meldingen

Diezelfde Diekstra sluit overigens niet uit dat er nog meer meldingen bijkomen van The Voice-slachtoffers. "Mogelijk zullen de komende tijd ook nog andere vrouwen naar voren stappen om hun verhaal te doen", zegt hij tegen NU.nl.

'Onzekere tijd'

De drie slachtoffers die wel melding hebben gedaan zeggen tegenover het medium dat ze hadden gehoopt dat meer vrouwen naar voren zouden stappen. Ze zijn bang dat hun verhaal geen stand houdt voor een rechter. Ze spreken van een 'onzekere tijd' en denken dat hun eigen verhaal sterker wordt als er nog meer vrouwen naar voren stappen. Ze hebben inmiddels genoeg persoonlijke verhalen gehoord om te weten dat er meer slachtoffers zijn, zo zeggen ze.

Meer over