Slechte luistercijfers voor Qmusic en 3FM

19 september 2017 12:07 | informatief | Door Televizier

© RVDA

De luistercijfers van juli en augustus zijn geen aanleiding tot taart op de redacties van Qmusic en 3FM. Beide radiozenders zagen behoorlijk wat luisteraars weglopen.

3FM had in de zomermaanden een marktaandeel van 4,4%. Dat was vorig jaar nog 6,4%, ook al niet best. 3FM heeft -ondanks verschillende koerswijzigingen- al jaren te kampen met dalende luistercijfers.

Qmusic

Bij Qmusic kon het tot voor kort niet op, maar de vette jaren lijken ook daar voorbij. In juli en augustus had de zender een marktaandeel van 7,9% waar dat vorig jaar nog 9,1% was. Daarvoor scoorde Qmusic jaren lang boven de 10%. De reden daarvoor lijkt de heibel tussen dj-duo Mattie en Wietze die tot het einde van hun gelijknamige ochtendprogramma leidde. De komst van Igmar Felicia van SLAM! moet verandering in de situatie brengen.

Giel en Frank

Bij 3FM is de boel net voor de zoveelste keer omgegooid. Boegbeeld Giel Beelen is vertrokken naar Veronica, Frank van der Lende is vervangen door Mark van der Molen en RĂ¡mon Verkoeijen en er zitten twee vrouwen in de middag.

Met Radio 538 gaat het nog steeds geweldig. De zender van Edwin Evers scoorde een marktaandeel van 12,3%

Meer over