Soundos: ‘Ik heb Expeditie Robinson gemaakt’

21 december 2017 11:14 | informatief | Door Televizier

© Olivier Thijssen

Soundos El Ahmadi staat totaal onverwacht in de finale van Expeditie Robinson naast Carlos Platier Luna en youTuber Kaj Gorgels. De meest besproken deelneemster van de expeditie blikt terug en vooruit.

In Metro vertelt Soundos dat Expeditie Robinson nogal wat impact heeft gehad op haar leven. In eerste instantie viel het allemaal niet mee voor de cabaretière. Ze zat in Kamp Zuid en daar was het overleven geblazen: „Ik werd genegeerd en ik kreeg niet de kans om er nog bij te horen. Het was verschrikkelijk.”

Geen haat meer

Intussen werd ze ook in Nederland verguisd, voornamelijk op social media. „Dat snap ik wel, de kijkers dachten: wat een hysterisch mens, maar zij zagen mij niet huilen, zagen niet dat ik alleen was. Ik heb hele nare en racistische shit over me heen gekregen.” En inmiddels is de sfeer gelukkig totaal veranderd in Nederland: „Het is helemaal omgeslagen, ik krijgt niks meer van haat.”

Ik heb het gemaakt

Ook in de proeven was Soundos allebehalve een ster, het leek dus een kwestie van tijd voordat de comedian terug op het vliegtuig naar Nederland zou zitten. Maar Soundos schopte het tegen alle verwachtingen in tot de finale. En ze heeft geen enkele spijt van hoe ze het spel heeft gespeeld: „Hoe erg je je er ook aan geïrriteerd hebt: ik heb het programma gemaakt. Ik zeg weleens: ik ben blij dat ik niet met Soundos in het seizoen zat, want dat waren de mensen me nu alweer vergeten, haha.”

Over de finale van vanavond wil Soundos alleen kwijt dat het 'fokking spannend' wordt.

Expeditie Robinson, donderdag 20.30 uur - RTL 5

Meer over