Spannend gesprek Thomas Dekker en Matthijs van Nieuwkerk in DWDD

14 november 2016 21:17 | informatief | Door Televizier

© Screenshot DWDD

Thomas Dekker was in DWDD om te praten over zijn onthullende biografie Mijn gevecht. Maar het waren vooral Matthijs van Nieuwkerk en Frits Barend die opzien baarden.

Thomas Dekker doet, met behulp van journalist Thijs Zonneveld, in Mijn gevecht een boekje open over zijn wielrenleven dat bol stond van de doping en de seks. Zo staat in het boek te lezen dat hij en zijn slapie Michael Boogerd zich aan de vooravond van de Tour van 2007 zich te goed doen aan drank en Oost-Europese hoertjes. Boogerd presteerde het zelfs maar 3 uur slaap te krijgen omdat hij al vroeg weer aan de dopingverhullende vloeistoffen moest.

Teleurgesteld

Leuk voor Keith Richards, maar wielerliefhebber Matthijs van Nieuwkerk was duidelijk teleurgesteld in het gebrek aan sportiviteit van de heren. Hij verweet Thomas Dekker de fans, zoals hijzelf, in de steek te hebben gelaten.

Frits Barend

Het werd nog een graadje erger toen DWDD-medegast Frits Barend Thomas Dekker verweet dat hij ook een boekje had opengedaan over Boogerd. Volgens Barend bestaat er immers zoiets als een kleedkamer-erecode.

Meer over