Splinter in de politiek

Splinter Chabot wordt presentator

4 Januari 2019 09:35 | informatief | Door Irma Tomas

© ANP
Tot nu toe was Splinter Chabot vooral bekend als zoon van Bart Chabot en als tafelheer bij De wereld draait door maar hij krijgt nu zijn eigen programma.

In het Avrotros-programma Splinter in de politiek neemt de Chabot-telg de kijker mee in de wereld van politiek Den Haag. Het persbericht zegt er dit over: 'Van het Torentje tot de geheime gangen van het Binnenhof; Splinter opent deuren die normaal gesloten blijven.

Yoga met Sylvana

Hij bezoekt de politici ook juist op momenten dat ze echt zichzelf zijn. Zo gaat hij kranten lezen in het café met Mark Rutte, joggen met Rob Jetten en yoga beoefenen met Sylvana Simons. Tijdens zijn expeditie spreekt hij met politieke grootheden, sluwe spindoctors, gevierde journalisten en bekende actievoerders.'

Imago

Iedere aflevering van het programma heeft een thema, het eerste is imago. De voorzitter van de JOVD gaat daarin o.a. koffiedrinken met premier Mark Rutte. Ze bespreken zijn imago als eeuwige optimist en of dat klopt met de werkelijkheid. Met imago-experts en mode-influencers legt Splinter, zelf altijd opvallend gekleed, de politici langs de modemeetlat.

Splinter in de politiek is vanaf vrijdag 8 februari te zien om 21.15 uur op NPO 3

Meer over