Wordt platform

Spuiten en Slikken stopt definitief

14 november 2018 15:12 | informatief | Door Irma Tomas

© Wessel de Groot
Spuiten en slikken komt voor het eerst sinds 2005 niet meer op televisie, maar de naam van het legendarische programma blijft behouden. Spuiten en slikken gaat door als educatief en interactief online platform.

Natuurlijk is het Spuiten en slikken-platform gericht op voorlichting met betrekking tot seks en drugs. Iedereen die vragen heeft over die onderwerpen kan hier terecht. Het meest kun je vinden op de Spuiten en Slikken-website, met daarop informatieve artikelen en het compleet vernieuwd Seks- en Drugswoordenboek.

Emma's peepshow

Daarnaast verschijnen er wekelijks nieuwe afleveringen op YouTube en NPO3.nl van drie webseries: Emma's Peepshow (Emma Wortelboer), De Seksmobiel (Jurre Geluk) en Drugslab (Nellie Benner, Bastiaan Rosman en Dzifa Kusenuh).

Jurre Geluk

Presentator Jurre Geluk: „Jonge mensen zitten tegenwoordig nu eenmaal vooral meer online, dus daar willen wij ook zitten. We willen met Spuiten en slikken niet alleen voorlichting geven over seks en drugs maar ook echt in contact staan met onze kijkers. Bij ons krijgen ze de vrijheid om hun verhaal te delen of om vragen te stellen die veel andere mensen niet durven te stellen. Wij staan echt open voor álles. Daar ben ik supertrots op.”

Filemon

Veel bekende presentatoren begonnen ooit bij Spuiten en slikken. Filemon Wesselink, Sander Lantinga, Nicolette Kluijver, Jan Versteegh, Sophie Hilbrand, Tim Hofman en Geraldine Kemper waren allen ooit te bewonderen bij het vaak omstreden programma.

Meer over