'Balen'

Start Opsporing Verzocht op NPO2 begint dramatisch

11 januari 2023 13:23 | informatief | Door Esther Hut

© Elvin Boer

Waar Opsporing Verzocht normaal gesproken enorm populair is op de dinsdagavond en minimaal een miljoen kijkers trekt, was dat gisteravond wel anders. En dat heeft alles te maken met de verhuizing naar NPO2.

Gisteravond keken er maar 393.000 mensen naar het opsporingsprogramma.

Tegenover De Slimste Mens

En dat is een flinke domper zou je kunnen zeggen. Door de verhuizing naar NPO2 staat het AVROTROS-programma nu lijnrecht tegenover De Slimste Mens en daar win je het niet zomaar van. Philip Freriks en Maarten van Rossem weten avond na avond namelijk ruim 2 miljoen kijkers te trekken.

Het was voor presentatrice Anniko van Santen dan ook niet bepaald lekker wakker worden met deze kijkcijfers. “Ontzettend zwaar balen, Opsporing verzocht verdient meer kijkers,” vertelt ze aan AD.nl.

Gedoe

Voor de start van het tv-seizoen besloot de publieke omroep om populaire programma’s als Radar, Kassa en Opsporing Verzocht van NPO 1 naar NPO 2 te verhuizen omdat deze dar beter tot hun recht zouden komen. Van tevoren was er al wat gedoe over, maar na de eerste uitzending van Opsporing Verzocht lijkt het toch niet een hele goede keuze te zijn geweest.

Maatschappelijke impact

“Het gaat niet om mijn ego, maar om de effectiviteit van het programma. Hoe meer mensen meedenken om een zaak op te lossen, hoe beter we daarin slagen,” zegt Anniko.

Maar de presentatrice raakt niet meteen in paniek. “Verhuizingen hebben tijd nodig om te landen. Bij de NPO zijn ze ook niet gek, die zien ook wat er gebeurt met zo’n gewaardeerde A-titel. We moeten het even aankijken.”

Meer over