Het heeft er alle schijn van

Stopt Matthijs van Nieuwkerk volgend jaar al met DWDD?

13 augustus 2019 10:41 | informatief | Door Irma Tomas

© ANP
Nederland moet er sterk rekening mee houden dat we na het voorjaar van 2020 DWDD-loos door het leven moeten. Matthijs van Nieuwkerk hint op een afscheid. 

Dat doet hij in het nieuwste nummer van de LINDA. Matthijs van Nieuwkerk windt er geen doekjes om. „Ik wik en weeg altijd, dat doe ik nu ook en ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij DWDD te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen”, zo zegt hij. Het contract van Matthijs bij BNNVARA loopt in 2020 af dus hij is vrij om te gaan. 

Salaris

Een van de redenen voor een vertrek van Matthijs zou zijn salaris kunnen zijn. Dat wordt de komende tijd flink gekort. De presentator verdient nu nog 363.000 euro, na de zomer van 2020 gaat dat naar de balkenendenorm van 194.000. 

Misschien naar de commerciëlen

In het interview in de LINDA. wordt de 58-jarige Van Nieuwkerk ook gevraagd wat hij van plan is te gaan doen als hij niet meer De wereld draait door presenteert. Hij wil in ieder geval niet met pensioen. „Misschien een tijdje in Rue du Bac wonen, misschien een bootje kopen, een paar reizen maken, eindelijk naar Buenos Aires, misschien iets bij de publieke omroep, misschien naar de commerciëlen.”

Meer over