Dronken rijden

Straf voor dronken rijden Dave Roelvink valt nogal mee

7 november 2018 14:50 | informatief | Door Irma Tomas

© William Rutten
Dave Roelvink is door de politierechter in Amsterdam veroordeeld tot een taakstraf en een boete voor dronken rijden. De dj/realityster gaat niet in beroep.

In augustus maakte Dave Roelvink er een potje van toen hij met 180 km per uur stomdronken over de ring van Amsterdam snelde. Om het nog erger te maken, negeerde hij een stopteken van de politie die hem uiteindelijk klem reed en tegen de grond werkte.

1750 euro

Als straf voor al die overtredingen kreeg Dave vandaag een taakstraf van 40 uur opgelegd en een geldboete van 1750 euro. De zoon van Dries heeft ook een rijontzegging van 6 maanden aan zijn broek.

Tweede keer

Al met al een best milde straf, zeker omdat Dave in 2015 ook al eens dronken de weg opging en hij met een kwartier plaatjes mixen die 1750 euro al in zijn zak heeft. De politierechter nam hem wel kwalijk dat hij wederom de fout in ging. „Juist iemand als u, dit mag u niet nog een keer gebeuren. En dan overkomt het u toch.”

Op de blaren

Dave accepteert de straf zonder morren en gaat dus niet in beroep. „Ik ga mijn taakstraf uitvoeren en de boete betalen en dan heb ik op de blaren gezeten”, aldus de Roelvink-telg na afloop.

Meer over