Dionne, Fidan, Margriet

Strijd op opvolging Eva Jinek losgebarsten

26 september 2019 12:11 | informatief | Door Irma Tomas

© Geert Broertjes
Nu Eva Jinek vanaf het nieuwe jaar onderdak heeft gevonden bij RTL, is haar talkshowstoel leeg. En dus moet er een opvolgster worden gevonden. Fidan Ekiz lijkt de beste papieren te hebben. 

Fidan Ekiz presenteert sinds vorig jaar de talkshow De nieuwe maan op NPO 2 maar kan natuurlijk  doorschuiven naar het hoofdpodium, al heeft ze daarvoor misschien nog iets te weinig ervaring. Goedemorgen Nederland meldde vanochtend in ieder geval dat er met Fidan wordt gesproken over de opvolging van Eva Jinek. 

Margriet van der Linden

Een nog betere kandidate is Margriet van de Linden die in haar tweede seizoen M bewees een geboren talkshowhost te zijn. Maar het zou natuurlijk kunnen dat Margriet perfect tevreden is met haar zomertalkshow en geen zin heeft in de late avond. 

Dionne en Nadia

Ook Dionne Stax en Nadia Moussaid worden genoemd als opvolger van Eva, maar dat lijken minder voor de hand liggende keuzes. Dionne is op het eerste gezicht geen type voor een late avond show en Nadia, die eerder Eva verving tijdens diens zwangerschap, heeft net een nieuwe baan bij de VPRO.

Dat er opnieuw een vrouw op haar plek terecht komt, lijkt een zekerheidje. De Publieke Omroep wil er waarschijnlijk niet van worden beschuldigd mannen en vrouwen geen gelijke kansen te geven. 

Meer over