Een kleine resumé

Sylvie Meis zet volgende stap in haar Duitse tv-carrière

30 juli 2021 09:39 | informatief | Door Demi Schoenmakers

© ANP
Sylvie Meis (43) heeft een nieuwe presentatieklus te pakken. Ze mag binnenkort namelijk de Duitse versie van Love island presenteren. "Het wordt een spannende tijd."

In Love Island worden een hoop singles in een luxe villa gezet, waarin ze op zoek gaan naar de liefde. Uiteraard wordt dit tafereel gevolgd door camera's. De Duitse editie is alweer toe aan haar zesde seizoen. Jana Ina Zarrella presenteerde alle voorgaande reeksen.

De nieuwe presentatieklus geeft de Duitse tv-carrière van Meis weer een kleine boost. Hoog tijd voor een kleine resumé, want wat heeft ze ook alweer allemaal uitgespookt bij onze oosterburen? 

Das supertalent

In 2003 kreeg Meis een relatie met Rafael van der Vaart. Voor zijn voetbalcarrière verhuisde het stel in 2005 naar Hamburg. Daar timmerde Meis hard aan de weg. Zo werd ze in 2008 jurylid in de Duitse talentenjacht Das supertalent. Dat heeft ze heel wat jaren volgehouden, maar in 2011 werd ze vervangen door Michelle Hunziker.

Let's dance

Tussendoor is ze door de Duitse televisiezender RTL nog als gastjurylid gevraagd voor Deutschland sucht den superstar en deed ze in 2010 als kandidaat mee aan het populaire dansprogramma Let's dance. Ze danste toen samen met danspartner Christian Polanc. Dat was zo goed bevallen, dat ze een jaar later het programma mocht presenteren. 

Uiteindelijk presenteerde Meis maar liefst zeven seizoenen van de Duitse versie van Let's dance. In 2018 wilde de zender het dansprogramma opfrissen met een andere, jongere presentatrice: de 24-jarige Oostenrijkse zangeres Victoria Swarovski. 

Terug naar Das supertalent

Maar heel lang stil zat Meis niet. In 2018 keerde ze namelijk terug in de jury van de Duitse tv-show Das supertalent. "Toen het team van Supertalent me vorig jaar vroeg, heb ik geen moment getwijfeld. Het programma wordt door een geweldig team gemaakt en terugkeren betekende veel voor mij", zei ze daar later over.  

Zoektocht naar een lingeriemodel

In datzelfde jaar presenteerde Sylvie ook haar eerste eigen programma, Sylvies Dessous Models, waarin ze op zoek ging naar een lingeriemodel. Maar naar dat programma keken niet al te veel mensen.

Ontslagen

Ook werd Meis in mei 2019 opnieuw van de kijkcijferhit Das supertalent afgehaald. Ze werd toen vervangen door de 26-jarige zangeres Sarah Lombardi. 

En toen had ze ineens helemaal niets meer en moest ze op zoek naar een nieuw tv-programma. Dat heeft even geduurd, maar binnenkort mag ze dus de Duitse versie van het realityprogramma Love island gaan presenteren. Dit nieuwtje deelt ze dan ook vol trots op Instagram. "Ik kan niet wachten om de eilandbewoners te vergezellen op hun pad naar liefde”, schrijft ze. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sylvie Meis (@sylviemeis)

Meer over