Ultieme onthaast tv

Terugkijk-tip: Dwars Door de Lage Landen

23 maart 2022 15:32 | informatief | Door Esther Hut

© VPRO screenshot

Dat Belgische presentatoren ook in de smaak vallen bij de Nederlandse kijker blijkt maar weer. Gisteravond was de start van het nieuwe programma Dwars Door de Lage Landen en dat was een groot succes.

 

In het programma neemt de Vlaamse presentator Arnout Hauben de kijkers mee op zijn reis door Nederland en België. Arnout loopt, samen met zijn vrienden Philippe Niclaes en Ruben Callens, van Oostende aan de Vlaamse kust naar Pieterburen in het noorden van Nederland. Tijdens de 900 kilometer lange tocht spreken ze verschillende mensen die hen bijzondere verhalen vertellen over de streek.

Ultieme onthaast tv

Een simpel format, maar meteen een succes de eerste avond. Het programma trok namelijk 1,1 miljoen kijkers en voor velen was het kijken naar de wandeling de ultieme ontspanning. Het wordt zelfs een ‘verademing’ genoemd. De eerste uitzending kreeg dan ook alleen maar lovende woorden.

Terugkijken

Dwars Door de Lage Landen is elke dinsdag om 20.25 uur op NPO2 te zien. Heb je de start van de lange wandeltocht gemist? Het programma is ook terug te zien op NPO start.

Meer over