Nieuw!

Tim Hofman presenteert spannend nieuw programma Pak de Macht

1 april 2021 13:35 | informatief | Door Irma Tomas

© Annemieke van der Togt
Tim Hofman gaat in zijn programma Pak de Macht op zoek naar de mensen die achter de schermen aan de touwtjes trekken. En Pak de Macht gaat er ook nog eens heel bijzonder uitzien.

Tim Hofman zoekt uit hoe de machtssystemen in elkaar zitten en wie de mensen met macht zijn. En dat doet hij op een bijzondere manier. Hij zet de onzichtbare machthebbers met naam en rugnummer in de spotlights en voegt vlammende betogen, gebruikt visuele effecten en maakt gewaagde reportages in BOOS-stijl .

'Een programma als dit heb je gegarandeerd nog niet eerder gezien', zegt BNNVARA.

Grote problemen

Tim: 'Na bijna vijf jaar BOOS maken, stuiten we naast de particuliere problemen ook steeds vaker op de grote onderliggende problemen. Die hebben vaak te maken met macht en machtsstructuren. Wil je die grotere problemen aanpakken, dan moet je de juiste mensen ter verantwoording roepen en ze uit de luwte halen. In Pak de Macht gaan we een poging doen.'

De lange arm van China

In de eerste aflevering duikt Tim meteen diep in een potentieel gróót probleem: de macht van China in Nederland. Het regime gebruikt diezelfde macht zelfs om Oeigoeren in Nederland te intimideren. En dat wordt oogluikend toegelaten door de Nederlandse overheid. Tim gaat opheldering eisen bij het Openbaar Ministerie, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Chinese ambassadeur.

Pak de Macht is vanaf donderdag 15 april om 21.00 uur te zien op NPO 3.


Meer over