Toch verkiezingsdebat bij RTL

14 Februari 2017 16:10 | informatief | Door Televizier

Het premiersdebat gaat niet door, in plaats daarvan organiseert RTL op 26 februari nu het Rode Hoed-debat. Zonder de grootste partijen PVV en VVD, maar met CDA, D66, GroenLinks, SP en PvdA.

Zaterdag werd het premiersdebat nog afgeblazen omdat RTL meer dan vier partijen wilde uitnodigden en dat was tegen de zin van Geert Wilders en Mark Rutte. De PVV en VVD haakten dan ook af.

Kritiek

Dat leverde RTL veel kritiek op omdat ze de kijkers op deze manier een kans ontnamen om een keuze te vormen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart. Volgens hoofdredacteur Harm Taselaar is dat de reden dat RTL nu een nieuw debat heeft georganiseerd: "We zien het als onze taak om aan die behoefte tegemoet te komen."

Jesse en de rest

Onder leiding van Frits Wester gaan lijsttrekkers Sybrand Buma, Alexander Pechtold, Jesse Klaver, Emile Roemer en Lodewijk Asscher vanaf 21.00 uur in debat over hun opvattingen, verschillen, leiderschap en de toekomst van Nederland. CDA, D66, GroenLinks, SP en PvdA.

Saai

Met deze line-up lopen RTL 4 en de kijker wel het risico op weinig vuurwerk, omdat alle aanwezige partijen actief zijn aan de linkerkant of in het midden van het politieke spectrum. Kortom: het zou wel eens een saaie boel kunnen worden.

Het RTL Rode Hoed Debat is op zondag 26 februari te zien bij RTL 4, 21.00 uur

Meer over