Tweeluik over Frank Masmeijer bij SBS

29 augustus 2017 10:28 | informatief | Door Televizier

© SBS

Op 13 september hoort Frank Masmeijer of hij de petoet in moet voor grootschalige drugssmokkel. Thijs Zeeman volgde de ex-quizmaster het afgelopen jaar en maakte een tweedelige documentaire.

Eind oktober 2014 werd Frank Masmeijer aangehouden door de Belgische politie. In de Antwerpse haven, verstopt in pallets met bananen, was 467 kilo cocaïne gevonden met een straatwaarde van miljoenen euro’s. Frank wordt ervan verdacht deze grote partij te hebben gesmokkeld. Als Masmeijer op 13 september schuldig wordt bevonden verdwijnt hij voor jaren achter de Belgische tralies.

Lees ook: Na veel ontkenningen, bleek Masmeijer toch van de cocaïne te weten

Thijs Zeeman

Journalist Thijs Zeeman zocht in het afgelopen jaar uit wat de rol van Masmeijer was in de drugszaak. Zeeman: "Als journalist krijg je niet vaak de kans om een hoofdrolspeler in zo’n grote drugszaak aan de tand te voelen. Bovendien spreek ik alle betrokkenen. Van zijn (ex)vrouw en dochters tot zijn schoonfamilie en specialisten. Ik confronteer Frank met nieuwe keiharde feiten, direct uit zijn politiedossier. Het levert een opmerkelijke reportage op.”

De zaak Frank Masmeijer: maandag 11 en dinsdag 12 september 23.15 uur.

Meer over