Utopia stopt!

30 november 2017 12:11 | informatief | Door Televizier

© SBS/Elvin

Na 4,5 jaar houdt Utopia er mee op. Op 1 juni 2018 gaan de deuren van de keet bij Laren voorgoed dicht. Het huurcontract van het Utopia-terrein wordt niet verlengd.

Het huurcontract met de provincie Noord-Holland werd steeds verlengd, maar blijkbaar heeft de provincie andere plannen met het terrein. SBS6 en producent Talpa hebben overwogen om Utopia te verhuizen naar een andere locatie, maar er is voor gekozen om dat niet te doen. De bewoners zijn inmiddels ingelicht over het besluit.

Grote winnaar

Eind volgende maand wordt er ook geen Utopiaan van het jaar verkozen. In plaats daarvan doen de huidige inwoners mee aan de grootste verkiezing die Utopia tot nu toe heeft gekend en verlaat één inwoner op vrijdag 1 juni 2018 de loods als de grote winnaar.

Langstlopende realityserie

Utopia is de langstlopende realityserie ter wereld en nog steeds een succes. De show trekt dagelijks gemiddeld 600.000 kijkers bij SBS.

De sluiting van Utopia komt als een behoorlijke verrassing. Vorige week maakte SBS nog bekend dat de realityserie in zendtijd zou verdubbelen: van 30 minuten naar een uur.

Meer over