Van den Heuvel en Kluijver presenteren Online Misbruik

Steeds vaker worden naaktfoto’s of -video’s verspreid, meestal tegen de zin van degene op de beelden. John van den Heuvel en Nicolette Kluijver helpen in Online misbruik de slachtoffers en traceren de daders.

'De gevolgen voor de slachtoffers zijn namelijk vaak desastreus, terwijl de daders maar zelden worden aangesproken of vervolgd voor hun daden.', zegt RTL 5.

Een team van onderzoekers

In iedere aflevering van Online misbruik staan John en Nicolette iemand bij die dagelijks de gevolgen ondervindt van deze extreme vorm van cyberpesten. Nicolette Kluijver gaat naar het slachtoffer om het verhaal te horen, daarna komt John van den Heuvel in actie. Hij probeert de dader op te sporen. Dat doet hij niet alleen, de misdaadjournalist wordt bijgestaan door een team van digitaal onderzoekers en observanten.

Het onderwerk online misbruik staat nogal in de belangstelling de laatste tijd. Patricia Paay en Laura Ponticorvo kregen er het afgelopen jaar mee te maken en hetzelfde onderwerp is aan de orde in het NPO 3-programmaMag ik je tieten zien?

Online misbruik staat gepland voor het voorjaar van 2018.

Meer over:

Reageren