Verkiezingsdebat EenVandaag geschrapt wegens moordpartij Utrecht

Omdat woensdag de Provinciale Statenverkiezingen zijn, zouden de kopstukken van de verschillende politieke partijen met elkaar in debat gaan in Rotterdam. Maar vanwege de terreur in Utrecht is dat debat afgelast.

De vier Tweede Kamer-fractievoorzitters van de coalitiepartijen en de Tweede Kamer-fractievoorzitters van de vier grootste oppositiepartijen zouden met elkaar in debat gaan in het EenVandaag Erasmusdebat geleid door Suzanne Bosman.

Campagne opgeschort

Op de site van EenVandaag staat het volgende te lezen: 'Vanwege de schietpartij in Utrecht hebben verschillende politieke partijen besloten om hun campagne voor de Statenverkiezingen op te schorten. Onder meer VVD, CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA en DENK hebben dat aangekondigd.' Dat betekent dat ze ook niet meer mee willen doen aan het debat.'

Mogelijke terreuraanslag

Hoofdredacteur René van Brakel van EenVandaag zegt het volgende: „Het is heel begrijpelijk dat het debat niet doorgaat en de campagne voor de verkiezingen is gestaakt door de gebeurtenissen in Utrecht. Onze uitzending komt vanavond niet vanuit Rotterdam, maar staat uiteraard geheel in het teken van de mogelijke terreuraanslag in Utrecht."

De schutter die vanochtend in een tram in Utrecht om zich heen schoot, heeft drie doden en negen gewonden op zijn geweten.

Meer over: