Viceland zendt buitenlandse Geert Wilders-docu uit

De Amerikaanse regisseur Stephen Robert Morse maakte een documentaire over Geert Wilders, Wilders genaamd. Viceland zendt de docu dit najaar uit.

Het is een soort van primeur, want Wilders was tot nu toe enkel op het Sheffield Doc Fest in Engeland te zien. Voor Wilders volgde Stephen Robert Morse Geert Wilders wekenlang. Aan RTL Nieuws vertelde de regisseur, die ook verantwoordelijk is voor de documentaire over Amanda Knox op Netflix, dat de twee het prima konden vinden. „Hij heeft een heel milde kant, en veel humor.

Rijzende ster

Morse vertelde ook waarom hij een film over de PVV-leider wilde maken „Hij is een rijzende ster en ik wil zijn invloed laten zien. Hij is de leider van een wereldwijde beweging die in Nederland is begonnen. We hebben hem zo eerlijk en oprecht mogelijk neergezet, zonder te oordelen. Dat moet de kijker maar doen." Morse wilde nog wel kwijt dat Wilders zelf 'blij' is met de film.

Viceland

Viceland is de tv-zender van online mediabedrijf Vice en is op dit moment alleen voor alle klanten van Ziggo en Caiway beschikbaar. Viceland maakt later deze zomer de première datum van de documentaire bekend.

Reageren