Vijftigplussers gaan stagelopen voor nieuw programma

Een nieuwe baan vinden is niet altijd even makkelijk voor werkloze vijftigplussers. Omroep MAX helpt deze groep een handje met het nieuwe programma Senior stagiair. 

In Senior stagiair gaan de vijftigplussers aan de slag als stagiair bij een jong bedrijf. Hun nieuwe collega’s zijn jong en gedreven, dus de vraag is hoe de verhoudingen zullen zijn tussen jong en oud. Kunnen de senioren de jongere garde bijvoorbeeld iets bijbrengen en vinden ze wel hun draai op hun nieuwe werkplek? 

Radar Extra 

Vijftigplussers komen maar moeilijk aan de bak in Nederland. In Radar Extra ging Antoinette Hertsenberg afgelopen mei op onderzoek uit en sprak ze met financieel deskundige Annemarie van Gaal, bekend van Dubbeltje op zijn kant. Volgens Van Gaal willen werkloze ouderen nog steeds dolgraag aan de slag, ook als ze van hun uitkering kunnen leven. Hopelijk helpt Senior stage hen een stapje verder. 

Senior stagiair is op 6 september te zien om 22.20 uur te zien op NPO 1. Vanaf 13 september begint het programma wekelijks om 22.10 uur. 

Meer over:

Reageren