Kijktips

Voor alle kersthaters: Op deze manier omzeil je alle kerstprogramma's op tv

21 december 2022 15:49 | informatief | Door Esther Hut

© Ruud Baan, Annemieke van der Togt, NPO

Veel mensen kunnen niet wachten tot het kerst is en zijn maanden geleden al begonnen met aftellen. Terwijl bij anderen het humeur alleen maar slechter wordt naarmate kerst nadert. Je kunt ook niet om alle kerstliedjes, kerstbomen en tv-programma’s heen. Of toch wel? Wij tippen je wat programma’s die hélemaal niets met kerst te maken hebben.

Op zoek naar Danny en Sandy (NPO1)

De musical talentenjacht Op Zoek Naar... is terug met een zoektocht naar twee hoofdrolspelers voor Grease: Danny en Sandy. Marlijn Weerdenburg, Jim Bakkum en Maurice Wijnen beoordelen de optredens met de hulp van een gastjurylid.

Op zoek naar Danny en Sandy is vanaf vrijdag 23 december wekelijks om 20:25 uur te zien op NPO1.

op zoek naar

De Top 2000: De opening (NPO1)

Inmiddels een traditie in vele huishoudens: de aftrap van de Top 2000 om middernacht op Radio 2. Ook op tv wordt er aandacht besteed aan dé lijst. Leo Blokhuis blikt met onder andere Giel Beelen, Annemieke Schollaardt, Ruud de Wild en Emmely de Wilt vooruit op de lijst. Wat valt op en wat zijn persoonlijke favorieten?

De Top 2000: De opening is vrijdag 24 december om 22:45 uur te zien op NPO 3.

Leo

Een Huis Vol

Een nieuw seizoen van Een Huis Vol doet het altijd goed en alle vertrouwde gezichten zijn terug. Opnieuw worden de levens van vier grote gezinnen gevolgd: de in Duitsland wonende familie Buddenbruck, schippersgezin Zeldenrust uit Werkendam en de families Cudogham uit Amsterdam en Jelies uit Tollebeek. De eerste aflevering staat in het teken van de zomervakantie.

Een Huis Vol is zondag 25 december om 19:07 uur te zien op NPO1.

Huis

Karin Bloemen en Cor Bakker: Waar Waren We Gebleven?

Zangeres en cabaretière Karin Bloemen en pianist Cor Bakker zagen in 2020 hun tournee sneuvelen door de lockdownmaatregelen. Nu pakken ze de draad weer op met een voorstelling waarin ze terugblikken op de pandemieperiode, maar dan op hun eigen manier. Dus: met boeiende observaties, mooie liedjes en heel veel indrukwekkende jurken.

Karin Bloemen en Cor Bakker: Waar Waren We Gebleven? is maandag 26 december om 16:42 uur te zien op NPO1.

karin

Nick, Simon & Garfunkel

Dat Nick & Simon enorme fans zijn van Simon & Garfunkel is inmiddels wel duidelijk. Het Volendamse duo is zo fan dat ze in 2020 een hommage aan het vijftigjarig bestaan van het album Bridge over troubled water brachten met onder meer een theatertour. Het eindresultaat van deze theatertour is vanavond te zien.

Nick, Simon & Garfunkel is maandag 26 december om 19:08 uur op NPO1 te zien.

Simon

De Slimste Mens

Na een korte pauze zijn Philip Freriks en Maarten van Rossem terug met een nieuw seizoen van De Slimste Mens. Ze verwelkomen in de eerste uitzending actrice Anniek Pheifer, paralympisch kampioen Marlou van Rhijn en oud-politiek verslaggever Ron Fresen. Let op vanaf nu is de quiz op NPO1 te zien.

De Slimste Mens is maandag 26 december om 20:23 uur te zien op NPO1.

slim

De Top 2000 a Gogo

Na de aftrap van de Top 2000 is het tijd voor de jaarlijkste Top 2000 a Gogo. Herman van der Zandt maakt zijn debuut als presentator in het programma naast Leo Blokhuis. Het duo verzorgt achtergronden bij de Top 2000, met minidocumentaires en gesprekken met mensen over hun band met de artiesten en hun muziek.

De Top 2000 a Gogo is maandag 26 december om 22:13 uur te zien op NPO1.

2000

Rail Away

Even lekker wegdromen met de slow-tv van Rail Away. Het nieuwe seizoen gaat van start en dit keer niet in de bergen van Oostenrijk, maar in ons eigen kikkerlandje. Toen Nederland in februari 2021 bedekt was met een flinke laag sneeuw pakten de makers van het EO-programma de kans om in eigen land een aflevering te filmen met unieke winterse beelden vanuit de trein en de lucht. En met resultaat.

Rail Away is maandag 26 december te zien om 19:55 uur op NPO2.

trein

Sisi

Sisi is voor veel huishoudens een traditie tijdens kerst, maar deze editie van Sisi heeft helemaal niets te maken met de romantiek van de feestdagen. Het tweede seizoen van de succesvolle Duits-Oostenrijkse serie Sisi over keizerin Elisabeth van Oostenrijk gaat van start en daar kun je veel actie in verwachten.

De eerste aflevering van Sisi is op maandag 26 december om 20:30 uur te zien op NPO2.

sisi

Meer over