Het antwoord

Wat doen kandidaten met de hoog getaxeerde items na deelname Tussen Kunst & Kitsch?

3 juni 2024 11:29 | informatief | Door Esther Hut

© AVROTROS

Een vaas, een beeldje, bestek of een bijzonder sieraad. Sommige voorwerpen worden in Tussen Kunst & Kitsch soms op duizenden euro’s geschat. Maar horen kandidaten die meedoen aan het tv-programma meteen de kassa rinkelen als ze zulke bedragen horen of blijven ze bescheiden?

Daar is nu antwoord op.

Tussen Kunst & Kitsch

Je zou bijna zeggen als je hoort dat een beeldje dat je in bezit hebt tienduizenden euro’s waard is, je deze lekker verkoopt. Maar niets is minder waar.  Eindredacteur van Tussen Kunst & Kitsch Dorette Kuipers heeft namelijk op Radio 1 laten weten dat bijna niemand zijn of haar objecten verkoopt als het na deelname aan het programma veel geld waard blijkt te zijn.

Familiebezit

In Tussen Kunst en Kitsch laten mensen hun kunstobjecten taxeren en soms blijken er enorm dure en zeldzame dingen tussen te zitten. Dat bracht Dorette Kuipers op het idee om uit te zoeken om het mogelijk was om een vervolg te maken op het programma."Van: wat gebeurt er met die objecten? En het werd gewoon saai, want bijna iedereen had het thuis,” zegt Dorette.

"En je denkt ook wel eens: misschien komen er wel ruzies van, omdat broer heeft het geërfd en die hoort dat het 30.000 is en zus wist dat niet, maar nee... Het schijnt echt, en daar ben ik van overtuigd, dat mensen het bewaren en het koesteren als een duur familiebezit."

Tentoonstelling

Het AVROTROS-programma bestaat dit jaar veertig jaar en ter ere daarvan worden 75 "opzienbarende objecten uit de geschiedenis van het programma" tentoongesteld in Kasteel Ruurlo in de Achterhoek. "Van een ets van Rembrandt tot een schilderij van Rien Poortvliet. En van prachtig eeuwenoud porselein tot een modern poppenhuis", aldus de organisatie. De tentoonstelling begint 4 juni en duurt tot en met 3 november.

Meer over