Wendy en Youp halen ruim 22.000 euro op met nagellakactie

31 mei 2017 14:10 | informatief | Door Televizier

© Nick van Ormondt

De nagellakactie #lakdoor van Wendy van Dijk en Youp van ’t Hek gaat goed: binnen één dag haalden ze al 22.895 euro. Ze startten de actie om geld op te halen voor onderzoek naar hersenstamkanker. 

Wendy en Youp raakten vooral geïnspireerd door het verhaal van de 6-jarige Tijn. Hij heeft hersenstamkanker en niet meer lang te leven. Tijdens Serious Request in 2016 lakte heel Nederland zijn of haar nagels voor de zieke jongen. Nu heeft de actie een vervolg en kunnen mensen op de website voor een tientje een potje nagellak kopen in een van de favoriete kleuren van Tijn. 

Lees ook: Wendy bezorgt bekend topmodel werk.

Realitysoap      

Als ambassadrice van Stichting Semmy, die zich inzet voor kinderen met hersenstamkanker, sloeg Wendy de handen ineen met Youp. Een merkwaardige samenwerking, want de twee konden niet altijd door een deur. In zijn NRC-column noemde de cabaretier Wendy’s echtgenoot en RTL-baas Erland Galjaard begin dit jaar een ‘lul’. Youp vond het ‘laag, meedogenloos en gemeen’ dat ‘gladjakker’ Galjaard een realitysoap maakte rond de platzakke Peter Jan Rens. Wendy reageerde vervolgens haar frustraties af op Twitter en zei dat Youp doorgaans alleen maar wil scoren met zijn uitspraken.

Akkefietje

Dinsdagavond waren de twee te gast bij RTL Late Night en vertelden ze meer over de nagellakactie, die nog een dikke maand loopt. Hun akkefietje liet Humberto onbesproken:

Meer over