Wie Doet De Afwas? vervangt GTST tijdens zomerstop

24 mei 2017 13:45 | informatief | Door Televizier

© RTL ; Nick van Ormondt

Dit jaar komt Wie doet de afwas?  weer terug als plaatsvervanger van GTST. Vanaf 10 juli zijn de herhalingen van het programma om 20.00 uur te zien bij RTL 4, drie dagen na de zomercliffhanger van GTST.  

Het is niet de eerste keer dat Wie doet de afwas? de soap tijdens de zomer vervangt. In 2015 was dit ook al het geval. Dit keer verschijnen geen nieuwe afleveringen van Wie doet de afwas?. Kijkers moeten het slechts met herhalingen doen.  

Eten bij een BN’er

In Wie doet de afwas? gaan vier Nederlanders eten bij een BN’er, zonder te weten aan wiens tafel ze zitten. Tijdens het eten krijgen de gasten aanwijzingen en proberen ze zo te achterhalen bij welke BN’er ze op bezoek zijn. Als ze daarin slagen, hoeven ze vervolgens niet af te wassen. Angela Groothuizen, Froukje de Both en Nance nemen de presentatie op zich.    

Nieuwe Tijden

Vorig jaar verving de GTST-spinoff Nieuwe Tijden de populaire soap, maar die wist niet veel kijkers te boeien. De eerste week keken er nog 752.000 mensen naar de serie, maar het aantal kijkers daalde al snel naar 512.000. Voor wie toch geen genoeg kan krijgen van Nieuwe Tijden, RTL 5 zendt vanaf 10 juli de twee seizoenen van de spin-off uit. Ook zijn beide seizoenen op Videoland te zien.

GTST Quiz

Andere programma’s die GTST in de voorgaande jaren vervingen, zijn Ik kom bij je eten (2012), Benidorm Bastards (2013) en de GTST Quiz (2014). Deze laatste werd gepresenteerd door Carlo Boszhard en Ruud Feltkamp. Ook toen waren de kijkcijfers aan de lage kant. 

Meer over