De Oranjezomer

Wilfred Genee over uitvaart Peter R. de Vries: ‘Het was bijzonder indrukwekkend'

23 juli 2021 09:55 | informatief | Door Demi Schoenmakers

© Screenshot SBS 6
Net als vele andere bekende Nederlanders, was ook Wilfred Genee aanwezig bij de uitvaart van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. "Zijn broer had een heel mooi verhaal", vertelt hij in De Oranjezomer.

Zowel zijn kinderen als zijn ex-vrouw en huidige vriendin gaven tijdens de afscheidsdienst een toespraak. Maar die van zijn broer Wouter maakte het meeste indruk op Genee. "Zijn broer eindige met de anekdote dat hij met het afstuderen 300 gulden van Peter had gekregen. Daar had hij 'Chapeau Wouter, chapeau' bij geschreven", vertelt Genee terwijl de rillingen weer over zijn rug lopen. "Toen Wouter naar de kist keek, zei hij: 'Chapeau Peter, chapeau'. Dat was zo indrukwekkend."  

Alsof hij er nog is

Het was voor Genee moeilijk voor te stellen dat Peter in die kist lag. "Het is onvoorstelbaar dat hij er nu niet meer is, dat het nu gewoon voorbij is." Volgens Johan Derksen komt dat vooral omdat hij nog zoveel op televisie te zien is. "Het is alsof hij er nog is." Zo voelde het ook echt voor Genee. "Het was een bijzondere man."

Bekijk het hele fragment van De oranjezomer hier terug:

Meer over