Programmering met Oranje randje

Zo ziet Koningsdag 2020 eruit bij de NOS

22 April 2020 12:06 | informatief | Door Constance van Amstel

© ANP
Geen feestelijk bezoek van de koning aan Maastricht, en dus ook geen uitbundig verslag van Koningsdag op tv. Maar wat dan wel? Hieronder de ingelaste Koningsdagprogrammering van de NOS.

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl
Meer film & serie nieuws

Koningsdag 2020 viert de NOS dit jaar met een terugblik op de hoogtepunten van de afgelopen zes edities van de verjaardag van de koning. Van de keren in De Rijp en Amstelveen, via de edities in Dordrecht, Zwolle, Tilburg en Groningen, tot de laatste, vorig jaar in Amersfoort. Astrid Kersseboom leidt de fragmenten in.

Uitzending op 27 april van 10:10 uur tot 11:40 uur bij NPO 1.

Verjaardagstoost koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander en zijn gezien vieren Koningsdag vandaag thuis in Den Haag. Vanmorgen gaf hij al een toespraak vanuit huis en om 16:00 uur doet hij dat opnieuw om de dag af te sluiten. Die toespraak is te volgen via NPO 1 en op www.koningsdagthus.nl een website speciaal in het leven geroepen om Nederland tijdens Koningsdag toch een beetje samen te laten zijn.

Toespraak om 16:00 uur bij NPO 1.

Winfried op tournee

Presentator Winfried Baijens maakt overdag een roadtrip door elf van de twaalf provincies en doet daarvan ’s avonds verslag bij zijn collega Amber Brantsen. In zijn reportages laat hij zien hoe Nederlanders ondanks de coronamaatregelen invulling geven aan Koningsdag. Winfried eindigt zijn reis in Maastricht, de stad waar het dit jaar allemaal had moeten gebeuren.

Uitzending op 27 april van 19:00 uur tot 19:50 uur bij NPO 1.

Koningshuis

Voor wie ook overdag voor de buis zit, herhaalt de NOS het programma Het huis van de koning uit 2017. De reportage werd eerder uitgezonden ter ere van de vijftigste verjaardag van Willem-Alexander en gaat over hoe Nederland de afgelopen 50 jaar is veranderd.

Uitzending op 27 april van 14:50 uur tot 15:50 uur bij NPO 1.

RTL 4 maakt ook Koningsdagprogramma met Chantal en Beau

Meer over