K2 zoekt K3

Zoektocht opvolger Klaasje dit najaar te zien bij SBS6

23 april 2021 09:52 | informatief | Door Demi Schoenmakers

© Studio 100
In februari maakte Klaasje Meijer bekend na vijf jaar de meidengroep K3 te verlaten. Studio 100 opende de inschrijving voor haar opvolger en dat liep storm. De zoektocht naar de opvolgers is dit jaar in K2 zoekt K3 te zien op SBS6.

Na het vertrek van de Nederlandse Klaasje lieten de Belgische Marthe De Pillecyn en Hanne Verbruggen weten wel door te willen, dus wordt er gezocht naar een derde lid. In K2 zoekt K3 barst de strijd los om een felbegeerde plek in de meidengroep K3 te bemachtigen. 

In totaal hebben 22.690 mensen zich voor de show aangemeld. Blond, bruin, man of vrouw: iedereen mocht een poging wagen. Er is uiteindelijk een selectie gemaakt van 1442 deelnemers die kans maken om bij de nieuwe K3 te horen. 

Droombaan

“K3 is een fenomeen, wat ook bevestigd wordt door het record aantal aanmeldingen voor de zoektocht", zegt René Oosterman, zendermanager bij SBS6. "Het muziektrio is een gevestigde naam in zowel Nederland als België en dat maakt deze zoektocht uniek. Een kans op zo’n droombaan maak je niet vaak mee."

Hanne en Marthe kijken ernaar uit naar de zoektocht. "We hebben zelf bijzonder fijne herinneringen aan onze eigen deelname in 2015", zegt Marthe. Ook Klaasje heeft er het volste vertrouwen in: "Samen met deze sterke partners en Studio 100 vinden we ongetwijfeld mijn ideale opvolger of opvolgster.”

K3 zoekt K3

Klaasje was net als Hanne en Marthe sinds november 2015 lid van het trio. Zij wonnen toen de talentenshow K3 zoekt K3. Die show werd opgenomen omdat de toenmalige formatie stopten. K3 bestond oorspronkelijk uit Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts. In 2009 besloot Kathleen als eerste uit de groep te stappen. Zij werd vervangen door de Nederlandse Josje Huisman.

K2 zoekt K3 is komend najaar te zien op SBS6. 

Meer over