Kijkcijfers vrijdag 27 mei 2022

De TV van gisteren: 1,2 miljoen kijkers voor 'bizarre' ontknoping De Verraders

28 mei 2022 08:57 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© William Rutten
Wat was-ie boos hè, 'Dé Verrader' Stefano Keizers? 1.202.000 kijkers van De Verraders zagen een pittig relaas van de cabaretier tegenover Getrouwen Dionne Slagter, Steven Brunswijk en Toine van Peperstraten.

Cabaretier Stefano Keizers werd in de ontknoping van De Verraders ontmaskerd door Dionne, Steven en Toine. Daardoor liep hij het prijzengeld mis en dat stak hem. "Niet omdat ik het verlies. (…) Omdat ik persoonlijk echt denk dat jullie drieën niet de terechte winnaars zijn van dit programma", aldus een woeste Stefano. Dat waren volgens hem toch echt Babette van Veen, Frank Evenblij en Irene Moors, die eerder verbannen of vermoord werden. En hoewel veel kijkers schrikken van Stefano's relaas en hem een 'slechte verliezer' noemen, krijgt hij ook wat bijval.

Tweede Hans

Ook deze vrijdag was Tweede Hans weer een succes. Met 1.178.000 kijkers overtrof de nieuwe Omroep MAX-serie zichzelf op NPO 1. De herhaling van Bed & Breakfast op dezelfde zender deed het alleen nog beter, met 1.437.000 kijkers. 

Vandaag Inside

De mannen van Vandaag Inside sloten de week af met 768.000 kijkers voor SBS 6. Wielrenner Roxane Knetemann als gast viel goed in de smaak.

Think inside the box en Busje komt zo

Het raadspel Think inside the box, gepresenteerd door Richard Groenendijk en dit keer met Francis van Broekhuizen en Rayen Panday als gasten, was deze vrijdag goed voor 302.000 kijkers. Niet veel meer dan de 292.000 kijkers bij de stroeve start, dus. Paul de Leeuws Busje komt zo deed het dan wat beter op NPO1, maar levert met 500.000 kijkers alsnog wel in vergelijking met voorgaande afleveringen. Toch kan Paul bij zijn vaste schare fans niet kapot. 

Meer over