1.2 miljoen zien Ajax winnen

Koning voetbal scoort ook in de zomer: 1.27 miljoen Nederlanders zaten voor de buis om Ajax en AZ te zien strijden om de Johan Cruijff-schaal. 

De wedstrijd om de schaal is de traditionele opening van het nieuwe voetbalseizoen. Uiteindelijk won Ajax in de verlenging met 2-3. 

SBS 6 wint van RTL 4 en Nederland 1

Door al het voetbalgeweld had SBS 6 een goede avond, terwijl concurrenten als RTL 4 en Nederland 1 niet eens in de buurt van het miljoen kwamen met hun primetime programmering. Met 660.000 kijkers deden Chantal Janzen en Tijl Beckand in een herhaling van De Jongens Tegen De Meisjes het 't best. Cabaretier Ronald Goedemondt  was goed voor 400.000 kijkers.

Heel Engeland Bakt blijkt misbaksel

Heel Engeland mag dan wel bakken, heel Nederland kijkt niet. Heel Engeland Bakt zakt in haar derde week naar 327.000 kijkers. Zelfs een herhaling van Lachen Om Homevideos op SBS doet het met 351.000 kijkers nog beter. 

Praatcijfers

Opvallend genoeg waren mensen op social media drukker bezig met de nabeschouwing van de wedstrijd om de Cruyff-schaal dan tijdens de match. Maar liefst 2324 mensen lieten via Twitter iets weten. Zo vroeg @basjongenelen zich af: "Wat ligt er eigenlijk op die Johan Cruyff-schaal? Een barbecuepakket? Een huzarensalade? Is het een plateau fruits de mer?"

 

Reageren