1,5 miljoen kijkers voor eerste aflevering Utopia

John de Mol wilde graag 1,5 miljoen kijkers bij de opening van Utopia en die heeft ie gekregen. De realityserie werd ook het meest besproken.

1,5 miljoen is behoorlijk goed, maar de grootste test komt natuurlijk de komende dagen. Kan Utopia deze mooie cijfers vasthouden? Op Twitter waren de meeste reacties in ieder geval positief.

Van alle bewoners baarde zwerver Rienk de meeste opzien. Hij liep rond op blote voeten, wilde meteen alcohol verbieden voor alle bewoners en heeft grootse plannen voor een ideale maatschappij. Een aantal kijkers vond Rienk zo opvallend dat meteen het vermoeden bestond dat hij een acteur was. Dat werd meteen ontkend door SBS, Rienk schijnt toch echt een zwerver te zijn.

DWDD

De Wereld Draait Door wisselde van zender en uitzendtijd en dat legde het programma geen windeieren. 1,6 miljoen mensen zagen de talkshow op Ned. 1. Op Ned. 3 scoorde DWDD meestal zo rond de miljoen kijkers. Nog wat opvallende zaken: de nieuwe RTL 4-serie The Blacklist opende fantastisch met 2 miljoen kijkers. de nieuwe comedyserie Jeuk op Ned. 3 deed het goed met bijna 900.000 kijkers.

Startup

Voorlopg scoort de nieuwe vooravond van Ned. 3 dramatisch. De BNN-soap StartUp moet het doen met 105.000 kijkers, het daaropvolgende Social Club doet het nog slechter met 88.000 kijkers.

Reageren