1.68 miljoen mensen zien Wie Is De Mol? de Gouden Televizier-Ring winnen

Lang gewacht en toch gekregen: na 7 keer genomineerd te zijn geweest won Wie Is De Mol? dan eindelijk de Gouden Televizier-Ring. 1.68 miljoen mensen waren daar live getuige van.

Daarmee komt Het Gouden Televizier-Ring Gala 2013 op de tweede plaats in de kijkcijfer top 10. 

Kim-Lian van der Meij vliegt

Het ringgala werd gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij die dankzij een spectaculaire openingsact, waarin ze met een acrobaat aan touwen hoog in de zaal vloog, de toon direct zette voor een spannende show vol glitter en glamour. Uiteindelijk bleek het in meerdere opzichten de avond van de mol, toen niet alleen Wie Is De Mol? maar ook Johnny én Linda de Mol met een zilveren ster naar huis gingen. Daarnaast mocht Kees Tol, afgelopen seizoen de mol, de Televizier Talent Award op zijn naam schrijven.

The Voice scoort

Wendy van Dijk zat als genomineerde in Carré bij het ringgala, terwijl haar collega Martijn Krabbé in de ring stond tijdens de eerste Battles editie van The Voice Of Holland. Een mooie 2.5 miljoen mensen zagen hoe de coaches hun teams tegen elkaar lieten strijden én voor het eerst elkaars kandidaten konden stelen. Na The Voice deed ook Humberto Tan goede zaken met 1.2 miljoen kijkers voor RTL Late Night, waarin regelmatig werd geschakeld met Lieke van Lexmond die live in Carré met de winnaars van het ringgala sprak

Robbie Williams redelijk bekeken

Tussen het geweld van The Voice en Het Gouden Televizier-Ring Gala door, ontving Twan Huys de Britse popster Robbie Williams in College Tour. Die ontmoeting werd bekeken door 565.000 kijkers, een redelijke score, zeker gezien de geduchte concurrentie.

Praatcijfers

Zowel het Ringgala als The Voice hielden de gemoederen op social media behoorlijk bezig. Toen bekend was dat Wie Is De Mol? de Gouden Televizier-Ring had gewonnen, regende het felicitaties van bekend en onbekend Nederland.

Daarnaast leende het evenement zich ook voor de nodige best wel geinige grappen.

Reageren